kålpudding ala Lchf
Detta behöver du!
1,5 kg vitkål
50g smör
1kg köttfärs
2 ägg
3dl grädde
250 gr Keso
1 lök
örtsalt
vitpeppar
1 buljong tärning
5dl vatten
Såsen:
3dl Spa från kålpuddingen
4dl grädde
Till lagning:
Fräs den strimlade vitkålen med smöret.
Blanda färsen med äggen, Grädden, Keson, Löken, och kryddorna.
Blanda sedan ner den stekta kålen med kötfärsblnandningen. Lägg i en ungsform.
Koka upp vattnet med buljongtärningen.
häll sedan buljongen över kålpuddingen.
Efter ca 30 min tar man 3dl buljong från kålpuddingen i en kastrull! grädda sedan kålpuddingen vidare i minst 15 min till.
Häll i grädden till såsen i kastrullen med buljongen! koka upp! Såsen skall koka så att den reduceras till hälfen ca.
Ugnstemperatur 175-200 grader i ca 45 min!
Servera gärna med Lingon färska eller osötad lingonlsyt!
Smaklig måltid! Vart så god och saftig!!
1,5 kg vitkål
50g smör
1kg köttfärs
2 ägg
3dl grädde
250 gr Keso
1 lök
örtsalt
vitpeppar
1 buljong tärning
5dl vatten
Såsen:
3dl Spa från kålpuddingen
4dl grädde
Till lagning:
Fräs den strimlade vitkålen med smöret.
Blanda färsen med äggen, Grädden, Keson, Löken, och kryddorna.
Blanda sedan ner den stekta kålen med kötfärsblnandningen. Lägg i en ungsform.
Koka upp vattnet med buljongtärningen.
häll sedan buljongen över kålpuddingen.
Efter ca 30 min tar man 3dl buljong från kålpuddingen i en kastrull! grädda sedan kålpuddingen vidare i minst 15 min till.
Häll i grädden till såsen i kastrullen med buljongen! koka upp! Såsen skall koka så att den reduceras till hälfen ca.
Ugnstemperatur 175-200 grader i ca 45 min!
Servera gärna med Lingon färska eller osötad lingonlsyt!
Smaklig måltid! Vart så god och saftig!!
Kommentarer
Trackback