Nej Till Tält!

Jag sitter här i min ensamhet! Dax att gå och lägga sig snart men jag måste bara skriva av mig lite!!
Det har varit en underbar dag!! Solen har skint från en klarblå himmel! Det har varit sommar värme och det har varit sommarklädet för hela slanten!!

Snacka om att jag har haft energi i dag!
Jag har städat här hemma, tvättat tre maskiner med tvätt som har fått torka ute i solen! Damsugit och skurat badrummet!

Men det var inte det jag skulle komma till! Utan att jag har städat i min garderob!! Har så himla mycket kläder som jag inte kommer i längre!! har inte kunnat haft dom på flera år!! Köpte på mig dom när jag vägde en hel del mindre sisådär 17kg mindre än vad jag väger nu!
kommer i håg hur bra jag mådde då!! att jag kunde gå in i en vanlig klädbutik och prova kläder som faktisk satt bra!! utan att vara kläder för storvuxna!! som det så fint heter! Å kläder för storvuxna vet dom flesta som är överviktiga att det måste ha blivit lite fnurr på tråden med dom som har designat kläderna eller så har dom ingen känsla för mode eller så är det en hop med äldre damer som tror att vi överviktiga klär i kläder som ser ut som tält!!
Bara för att man är Tjock! (om jag nu får skriva så?) Jag vet i alla fall att jag är Tjock!
Jag gillar i alla fall inte dom kläderna jag är ju För f*n 33år och ingen kärring!! Eller?
Jag vill ha samma typ av kläder som finns på resten av butiken kläder för dom smala! Vill inte bara gå runt i Svart, Brunt eller Blommig (Kallar det för kärring kläder). Vill se snygg och fräch ut jag med!! Kan ta mig flera butiker innan jag hittar något jag vill ha på mig att tex gå på fest i! men jag kan inte påstå att det är lätt!!

Jag kan rent ut sagt säga att jag HATAR att handla kläder till mig själv!! Hatar att stå i ett provrum och konstatera att jag ser ännu större ut i vissa kläder än vad jag egentligen är! Eller att dom sitter åt för mycket på helt fel ställen! Eller för löst på vissa ställen!!

Men då är det helt tvärtom när det kommer till min sexåriga dotter! Jag ÄLSKAR att handla kläder till henne!! Det är det bästa jag vet!
Så när jag egentligen skall handla kläder till mig själv så slutar det alltid med att jag har handlat kläder till min dotter i stället!!

Har nu sorterat de kläder jag har! och kastat vissa som jag inte vill använda längre! En annan sak som är synd är att när jag väl har hittat nått jag trivs i så använder jag dessa kläder jämt! så det slutar ju men att dom går sönder och utnötta :(  Jag har ju så få kläder jag trivs i!

Det har nu gått så långt att min mamma har sagt att jag kan inte gå runt i dom gamla trasorna längre att dom håller på att falla sönder!!
Så när jag berättade för henne i dag att jag kastat alla gamla älsklings plagg som håller på att rasa!! så Jublade hon nästan i telefonen!!

Men som Sagt NEJ till Tält och kärring kläder!!

kålpudding ala Lchf

Detta behöver du!

1,5 kg vitkål
50g smör
1kg köttfärs
2 ägg
3dl grädde
250 gr Keso
1 lök
örtsalt
vitpeppar
1 buljong tärning
5dl vatten

Såsen:
3dl Spa från kålpuddingen
4dl grädde

Till lagning:
Fräs den strimlade vitkålen med smöret.
Blanda färsen med äggen, Grädden, Keson, Löken, och kryddorna.
Blanda sedan ner den stekta kålen med kötfärsblnandningen. Lägg i en ungsform.
Koka upp vattnet med buljongtärningen.
häll sedan  buljongen över kålpuddingen.
Efter ca 30 min tar man 3dl buljong från kålpuddingen i en kastrull! grädda sedan kålpuddingen vidare i minst 15 min till.
Häll i grädden till såsen i kastrullen med buljongen! koka upp! Såsen skall koka så att den reduceras till hälfen ca.

Ugnstemperatur 175-200 grader i ca 45 min!

Servera gärna med Lingon färska eller osötad lingonlsyt!

Smaklig måltid! Vart så god och saftig!!

Oopsie Bröd

Sååå gott när man saknar bröd!!
Här kommer receptet:

3st Ägg
100g Philadelphiaost
lite salt

Vispa upp äggvitan och saltet Hårt! (Så att man kan vända på bunken)
Vispa upp ägg gulan och philadelpihaosten så att den blir riktikg fluffig.
Vänd ner ägg gule smeten i äggvitan.
Vänd försiktigt ner allt i hopa så att det blir en gämn smet! Rör ej!
Försök att behålla så mycket luft som möjligt!

Klicka sen ut 6 stora Klickar på en plåt med smörpapper.

grädda mitt i ugnen på 150grader i 25 min!
kan variera med tiden beroende på ugn!! kolla så att dom inte blir brända!!

Låt svalna!

Bred sedan Ej smör på Brödet (går sönder) bred på pålägget!! Tex ost och skinka!!
Sen bara att mumsa i sig!! som ex mellan mål!

 Ser ju faktiskt ut som en riktig macka!! Jippi!! Smakar inte så mycket om brödet!  men gott var det!! ett bra substitut!! He he!!

Bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1763081/vgen-till-ett-bttre-liv?claim=wd426a7787h">Följ min blogg med bloglovin</a>

Mål!

Har setat här och tänkt! Har kommit på att jag behöver lite mål och morötter för att uppmuntra min viktnedgång!

Här är dom:

1: 105kg Belöning: ett nytt linne.

2: 100kg Belöning: Bio och middag.

3: 95kg Belöning: Ny Jacka

4: 90kg Belöning: Nya jeans

5: 85kg Belöning: Spa behandling

6: 80kg Belöning: Smink analys och ny frissyr.

7: 75kg Belöning: En helt ny garderob.

Har hållt mig mest till kläder då det lär behövas under resans gång!


Övriga milstolpar under resans gång:

*Klara 30 min på min crosstrainer.

*Kunna cyckla till jobbet hela vägen på minst 4ans växel. (Uppförsbacke hela vägen)

*Gå in i en klädbutik och handla vanliga storlekar.

*Känna att kläderna jag har NU är förstora.

*Kunna ha min förlovnings ring igen utan att jag stoppar upp blodet!

*Komma i mina blåa Jeans.

Detta är det jag kommer på nu!! kommer säker mera saker under resans gång!

Allmän info!!

Jag!!

Namn: Ulrika "Ullissa"

Förhållande: Ja Sambo.

Barn: Ja En dotter född maj-04!

Djur: En Stor hund och två katter.

Bor: Norr om stockholm.

Beroende: Kolhydrater och Röker som en borstspindel.

Jobbar: Undersköterska.

Vänner: I massor.......

Dricker inte: Rövin, Sweppers.

Favorit mat: Husmanskost.

Musik: Allätare.

Film: Twiligth, Äventyr, Fantasy & Skräck.Detta var lite allmän information om mig!!


Tankar om MITT liv!

Vad vill jag med livet egentligen?? Vet inte faktiskt? Jag vill vara lycklig! jag är det delvis har en underbar familj allt vad jag har drömt om!! Men det finns ett orosmåln över mitt huvud!! det är att vara smal att kunna köpa de kläder jag vill!!
Har alltid varit överviktig sedan jag började första klass faktist!! Blev mobbad i skolan så jag mådde ännu sämre! och det hjälpte ju inte mycket att mamma jobbade mycket och jag var mycket själv hemma och då fri tillgång till alla skåpen i köket!! jag tröståt tyckte väll synd om mig själv!!

Jag hade vänner och en underbar mamma! Mamma gjorde allt för mig fasten hon var ensamsående! så fanns hon där! men det kan inte ha varit lätt för henne att se mig bara bi rundare och rundare ju mera åren gick!!

När jag gick i sjuan så sökte mamma hjälp via skolan och skolsyster!! om min vikt att få väga mig i skolan en gång i veckan!! men hon fick nobben och kalla handen!! Dom sa att jag då kunde utveckla Anorexia!!

Vid 16års ålder var jag uppe på en ringa vikt av 95kg och ökade!!
När jag var 18år så la jag in mig själv på riksförsäkrings verkets sjukhus i nynäshamn för överviktiga i 10 veckor!! då vägde jag 107kg! Det gick riktigt bra! jag fick lära mig hur jag skulle äta och hur jag skulle motionera!! jag gick ner till 97kc ca!! men det varade ju inte länge!! jag pendlade under ett par år mellan 95-105kg men aldrig mer eller mindre!!

när jag sen blev 23 så vet jag inte vad som hände men jag rasade upp i vikt och hamnade till slut på ca120kg! Detta gick jag ner och vid 25års ålder så var jag nere på 104kg!! Jag var överlycklig!! Hade träffat min kärlek vi blev med barn och livet lekte!!

Min underbara dotter kom det året jag blev 26 och jag ammade och mådde bra!! efter att jag slutat amma så började jag att träna på ett gym!! så jag gick ner till hela 93kr!! Jippi min lycka var gjord!! Trodde jag!!

Sen vet jag inte vad som hände! jag bytte jobb från rörlig hemtjänst till att jobba på äldreboende!! (slutade att gymma fanns inte tid till det) Där fanns det kakor och bullar varge dag!! snacka om att jag inte kunde låta bli dessa godasker!! hade ju ätit godsaker medans jag jobbade på hemtjänsten med men då rörde jag ju på mig mera!!

Vikten börgade att stiga igen!! det tog inte lång stund innan jag passerade tresiffrigt igen!! Jag som hade svurit på att aldrig hamna där igen!! Detta var hösten 2007!
då var jag tillbaka sakta men säkert gick jag upp!! Prövade bantnings piller jag fick i från läkaren men dom fungerade inte!! jag testade nutrilette!! men det gick jag ner på men så fort jag slutade så gick jag upp det ingen och lite till!! Köpte tränings redskap men numera står den bara och smalar damm och hånar mig där i hörnet!! Tänker varge dag att i morgon så skall jag träna!!!! Men det vet man ju att det gör jag inte!!! Testade det mesta tror jag fungerade ett par veckor sen gav jag upp!!

Skaffade hund våren 2009 för att komma ut mera!! men den stackaren får inte sina långpromenader utavmig utan det är min sambo som sköter dom!! fasten det är jag som behöver röra på mig!! Suck!!

Har nu börjat på att fundera på gastrig by pass!! men det tycker jag är att ta lite till överdrift!! Jag måste klara detta på egenhand!!

Men detta socker beroende Det är ett helvete!! Är som en drog!! jag som aldrig har testat!! men jag är ju helt klart beroende!!!

Detta var ett snabb genomgång av mitt liv!!


JAG ÄR INTE ute efter MEDLIDANDE! bara ville skriva av mig! Detta är bara mitt liv så som det har sett ut under min viktresa genom livet!!

RSS 2.0